Nieuws

Dit is de nieuwspagina van Gemengd Koor Amuze. Hier lees je de meest recente wetenswaardigheden.


Herfstconcert met Seniorenharmonie Helmond in De Kluis op 25 november 2023

Gemengd Koor Amuze kijkt terug op sfeervol Herfstconcert met Seniorenharmonie Helmond.

En of we er zin in hadden! Om 13.15 werden alle leden van Amuze in De Kluis verwacht. Ook de leden van Seniorenharmonie Helmond waren zich al aan het installeren op het podium. En wij gingen naar voren. Hoe kunnen we het beste gaan staan? Zien we Trudy allemaal, hoe gaan we staan als we meezingen met de harmonie?Dat dat allemaal goed gelukt is is te zien op de foto’s.

Om 14.00 opende Marie-José het concert en heette iedereen welkom. Daarna zong Amuze een zestal liederen. Henriette gaf een toelichting op alle nummers. Dat vond zij best spannend, maar ze deed het heel goed en gaf er een persoonlijk tintje aan. Het laatste lied in de rij was; Kom nim me mee noar de Pil. Een best beladen nummer, het nummer van Leo van Bussel met zijn warme stem. Hij zong het met Pro en Contra. Hij wordt enorm gemist… Marie-José verwoordde dat gemis.

Het programma ging verder met een optreden van de harmonie. Wij konden een plekje zoeken in de zaal en rustig gaan genieten. Behalve Trudy, zij vervulde vandaag een dubbelrol. Zij is immers ook lid van de harmonie enblaast haar partij op de trompet. Bovendien gaf zij een toelichting op alle te spelen muziekstukken. Het laatste nummer voor de pauze was Hee goade mee.. waarvan het refrein meegezongen werd door Amuze, maar ook het publiek zong uit volle borst mee. Wat brengt muziek toch steeds iets moois teweeg!  

Na de pauze vervolgde de harmonie het optreden en bij de toelichting op de Limbo rock deed Trudy een oproep aan alle aanwezigen:  de harmonie zoekt voor het komende jaar nog limbodansers…  Of het storm gelopen heeft bij het aanmelden is nog de vraag… Na een prachtig optreden was het weer tijd voor een gezamenlijke presentatie Ik ga zwemmen.

Amuze stelde zich op voor de laatste ronde en zong als laatste: Tranen gelachen, een nummer waar we altijd allemaal blij van worden! En blij bleven we nog lang. In het slotwoord kwam ter sprake dat dit wel eens een hele mooie traditie zou kunnen worden: optreden met de Seniorenharmonie. Het was zo’n mooie middag geweest met zoveel mooie muziek! We genieten er elke keer weer van om met zoveel mensen daarmee bezig te kunnen zijn! Natuurlijk mag in dit verhaal Lodewijk Holzken ook niet ontbreken, die ons tijdens concerten zo goed begeleid op de piano! De beide dirigenten Trudy en Marion en pianist Lodewijk werden goed in de bloemen gezet!

Na het concert was er in de mooie Kluis alle gelegenheid om gezellig na te praten!

De foto’s gemaakt door onze vaste fotograaf Henk Krijnen kun je bekijken op: Herfstconcert met Seniorenharmonie Helmond op 25 november 2023 in De Kluis


Ceciliafeest op 9 november 2023

Op 9 november togen de leden van Amuze naar ‘Ons Jantje’ in Ommel. Zonder repetitiemappen, we vierden het Ceciliafeest. Traditioneel worden op deze avond de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar waren het er liefst 4. Bij binnenkomst 0ntving ieder lid een lot.

Annemie heette ons van harte welkom en vertelde wat huishoudelijke mededelingen. We begonnen met koffie/ thee met heerlijke vlaai. Deze was geschonken door jubilaris Elisabeth. Zij heeft afscheid genomen van het koor vanwege verhuizing naar Naarden.

Na de koffie werden de jubilarissen met hun partner om de beurt naar voren geroepen. Zij werden toegesproken door een van de bestuursleden. Marie-Josés prak Elisabeth, sopraan, 12 ½ jaar lid toe. Zij vertelde uitgebreid hoe het allemaal zo gekomen is. Na vele omzwervingen kwam Elisabeth in Asten terecht. De man van Elisabeth werd lid van het AMK en daar ontmoette zij 2 dames waarvan de mannen ook bij het AMK zingen. Zij liet zich overhalen door de 2 dames, te weten Riny en Leen. Elisabeth werd bedankt voor haar trouwe lidmaatschap. Zij zal gemist worden op de eerste rij bij de sopranen. Elisabeth kreeg de zilveren muzieksleutel opgespeld en ontving een prachtig boeket bloemen.
Daarna sprak Annemarie Lia toe, sopraan, 25 jaar lid. Lia zong in een gospelkoor uit Deurne. Vanaf november 1998 werd Amuze (toen nog Peelgalm) verblijd met haar mooie stem. Van 2001 tot 2014 zat Lia in het bestuur. Zij zat in de muziekwerkgroep en schreef de notulen. Zij eindigde een verslag steevast met de spreuk: Gaat heen en vermenigvuldigt U! Zij zat in de evenementencommissie tot 2014. Zo organiseerde zij de fietstocht naar de Tuin Zonder Naam. Zij zat in de werkgroep Lief en Leed, hield lang de presentielijst bij. Niet in de kascommissie? Nee, dat dan niet.. Lia levert een waardevolle bijdrage als soliste. ‘Eres tuheeft al menigeen kippenvel bezorgd. En op menig feestje van het koor stond zij haar mannetje. Het zit Lia niet mee qua gezondheid. Zij blijft er het beste van maken, genoot van een ontspannen vakantie voor de moeilijke tijd die komen gaat. Koos is de stille kracht op de achtergrond.  Hopelijk krijgt Lia de ruimte om dingen te kunnen blijven doen om zich gelukkig te voelen! Lia ontving een bronzen beeldje met de muzieksleutel en een mooi boeket bloemen.
Riny, alt, 25 jaar lid werd toegesproken door Irene. Zij wenste Riny proficiat met haar jubileum en memoriseerde dat Riny 25 jaar geleden samen met Leen lid werd van de Peelgalm. Zij kenden elkaar via de mannen, die bij de brandweer waren. Rinis gemoedelijk, hartelijk en blijft heel goed op de hoogte van wat zich afspeelt in Asten, Deurne, thuisland en geeft daar graag haar mening over. Fijn dat Riny nu gelijkvloers woont. De verhuizing naar de ‘Amuzeflat’ was een goede zet. Geen trappen meer hoeven lopen. Na haar nieuwe heup loopt ze weer als een kievit, ze doet haar naam zo eer aan. ‘Blijf gezellig, blijf zingen’ wenste Irene haar toe. Rinontving de bronzen muzieksleutel en mooie bloemen.
Marie-José sprak ook Leen toe. Samen met Riny is Leen lid geworden van de Peelgalm in 1998, toen Robert nog dirigent was. Leen is een trouw lid. Zij zingt dus al een kwart eeuw en heeft gemerkt dat bij tegenslag zingen goed doet. ‘Zingen maakt gelukshormonen vrij’ aldus Marie-José. Linedance, gym, de bijzondere band met AMK. Leen houdt van gezelligheid, blijft graag na de repetitie nog voor de nazit. Ze heeft Leny als privéchauffeur. De verhuizing naar de Tuinstraat is achter de rug. De nieuwe stek bevalt goed. Leen is overgrootmoeder en natuurlijk is ze daar trots op! Met Ad gaat ze gaat regelmatig op vakantie, in het voorjaar met de oldtimerclub. ECHT WEL! Dat horen we vaak van haar. Leen krijgt de hartelijke felicitaties en de wens om nog lang met Ad te kunnen genieten.

Terwijl de jubilarissen samen op de foto gaan zingt Amuze ze enthousiast toe. Vervolgens worden lotjes getrokken door de in feestelijk glitter gehulde evenementencommissie en worden vele leden blij gemaakt met een leuk presentje.Daarna wordt alles voorbereid voor de veiling, die geleid zal worden door Riny de Greef en Jan van Bussel. Alle leden hebben iets van thuis meegenomen voor de veiling. Bedoeling is: het spekken van de kas!! Dus als de veilingmeesters hun waren aanprijzen is het de bedoeling om flink te bieden. Veel leden hebben dat goed in de gaten, want die bieden er lustig op los! Ook Jantje is enthousiast! Een hele enkele keer is de belangstelling wat minder, maar Rinie en Jan krijgen met hun gladde praat alles verkocht. Dat zorgt geregeld voor veel hilariteit. Er wordt zelfs goed geboden op een dichte envelop! Wat een risico! Maar alles voor Amuze! Het blijkt een goede keuze te zijn! De envelop wordt geschonken aan Amuze! Met inhoud! Geweldig toch?! En dan is de veiling voorbij, alles is aan de man gebracht! Dan komt Jan van Bussel met een voorstel! Hij komt ‘met de pet’ rond. Als er meer dan een tientje in zit gaat hij een lied voor ons zingen. En wat denk je? Dat idee brengt ruim€50,- op. De stemming kan nu helemaal niet meer stuk. De leden gaan hun verworven waar betalen bij de evenementencommissie. Hulde! Wat hebben die er weer een mooi feestje van weten te maken!  Er wordt nog lang nagenoten! Met dank aan ‘Ons Jantje’.

De foto’s van deze mooie avond staan op https://www.gemengdkooramuze.nl/ceciliafeest-9-november-2023/


Optreden in verzorgingshuis Eegelshoeve op zaterdag 28 oktober 2023

Op zaterdag 28 oktober gingen wij, de leden van Amuze naar Eegelshoeve in Someren om voor de bewoners een concert te verzorgen.

We verzamelden ons ruim op tijd in de sfeervolle zaal. Zo konden Trudy en Lodewijk goed bekijken hoe we ons het beste konden opstellen.

We hadden er zin in allemaal.  Fijn om ons repertoire weer ten gehore te kunnen brengen.

Er was een goede belangstelling voor het concert, dat om half 3 begon.

Henriette leidde elk lied in met wat achtergrondinformatie.  Zij schatte in dat de meeste mensen een aantal liederen wel zouden kennen en nodigde ze dan ook uit om gerust mee te zingen. Daar werd wel degelijk gebruik van gemaakt! Bij het openen van het concert met “Brabant” wisten we dat het goed zou gaan. De stemming zat er meteen in. We hebben 2 keer 6 nummers ten gehore gebracht, met een gezellige koffie/ theepauze.

De reacties waren hartverwarmend. Wat brengt muziek toch steeds iets moois teweeg! Enthousiasme, vrolijkheid, ontroering. Zoveel emoties worden losgemaakt.

Zowel het publiek als ook Amuze zelf hebben enorm genoten van dit fijne concert.

Alle foto’s bekijken? Klik op https://www.gemengdkooramuze.nl/optreden-in-eegelshoeve-op-28-oktober-2023/ .

 


Uitwisselingsavond met het Astens Mannenkoor op 12 oktober 2023

Lekker, een kop koffie of thee bij binnenkomst, aangeboden door de mannen! En wat zag de zaal bij Jan van Hoek er al gezellig uit. Tafels in lange rijen.  En het podium stond al klaar met instrumenten waar Jan Bukkems voor had gezorgd.

De avond werd geopend door de penningmeester Cor van Heugten. Er zouden dertien optredens volgen en de huishoudelijke mededelingen werden gedaan over drankjes bestellen en betalen. Iedereen zat in volle afwachting van wat komen ging.

Het spits werd afgebeten door het gehele Astens Mannenkoor, onder begeleiding van dirigent/pianist Oksana Bos-Baljva. Op de melodie van de Flieger Marsch klonk de mooie Nederlandse tekst naar idee van Rien van de Weijer “Wij voelen ons als een jonge god… Zing maar mee dat geeft plezier! En toen gingen de mannen actief aan de wandel door de zaal en ze kregen nog meer zangeressen en zangers mee! Samen werden we één groot koor. Een heerlijk begin van de avond.

Het tweede optreden was door Doar hedde ge ze wîr. Met een gedramatiseerde versie van De Clown brachten Anne Marie, Henriette, Jan en Harrie het aandachtig luisterend publiek in vervoering. Als Lisse-clubje treden zij maandelijks op in De Lisse.

Vervolgens luisterden we naar Jan Bukkems op gitaar. “As the prison ships sail out against the sky, we had dreams and songs to sing. It’s so lonely round the fields of Athenry”. The Dublimers zouden trots op deze vertolking zijn geweest.

In het vierde optreden kreeg het publiek zowel Engelse als Franse les van Trudy Timmers en Annemieke Berkers. Een welbekende melodie klonk met de tekst  Quand le soleil dit Bonjour aux montagnes, je suis seul…. Now when the sun says good bye to the hilltops, I’m alone … We luisterden ademloos toe.

Save the last dance for me zongen Gerard van het AMK en Jan van Amuze. Mooie samenwerking van de mannen. En natuurlijk reserveren we de laatste dans met jou!

En toen een speciale sterzanger. Cor zong zijn oude favoriet. Toen ik nog een jongste waar. Het tralalalala schalde door de zaal uit alle kelen! De ondeugende blik in de ogen van de zanger ontging ons niet!

Dat penningmeester Cor van Heugten goed op de centen let, wisten wij al. Dat hij goed kan presenteren ook. En dan ook nog een optreden met drie liederen, zichzelf begeleidend op gitaar. Hij nam ons mee naar Ierland. “ My homeland and I will never be far apart. I’ll always have an Irish heart” . Zelfs doedelzakken waren te horen, the pipers. Vervolgens hoorden wij lied met een knipoog naar de promotie van genotsmiddelen. Rum, beer and tobacco. Ook bij de toehoorders stonden de glazen inmiddels gevuld op tafel met frisdrank, wijn of bier. Nee, geen tobacco, want roken doen wij niet of buiten! Met een traditional The Wild Rover tenslotte, waarin tegen nog meer Whiskey and beer een fors No, Nay, Never klonk.

Na een pauze, ging het programma verder met de originele versie van Spiegelbeeld. In het Engels klonk “In your tender years” door Anne Marie Hoefnagels en Jan Bukkems. Er werd zachtjes in het Nederlands meegezongen natuurlijk. Daarna zongen zij “So lay down beside me” van Don Williams. We werden er stil van.

Als achtste optreden kwam Leo met zijn accordeon op het podium. Wereldberoemd in Heusden en omgeving. Toevallig ook Don Williams. I recall a gipsy woman. We zagen haar ogen schitteren, zo zong Leo met zijn diepe stem. Vervolgens een lied over Londonderry, ofwel Derry. In my memory I will always see the town that I have loved so well.

Daarna kreeg Leo gezelschap van Els. Eerst zongen zij samen Unter die Laterne van Marlene Dietrich en daarna Hard times come again no more. Een tekst van voor de Civil War in Noord-Amerika. Helaas in deze tijd van oorlog nog steeds actueel.

Leo zong solo nog een lied. Hij lichtte toe dat er ten tijde van de anti-alcoholcampagne ca. honderd jaar geleden teksten ontstonden over duivelse verleidingen, alcohol, alcohol, heilloos hellenat. Wij lieten ons er niet door beïnvloeden en de glazen werden weer gevuld.

Na deze solo kwamen er nog meer stemmen op het podium. Het Amalia-clubje. Zij zongen Bloody Mary. De zaal stond op zijn kop. Zou dat bij de maandelijkse optredens in Huize Amalia ook zo zijn?

En zo kwamen we bij het tiende optreden. De 3 J,s, ofwel Jan, Jan en Jan. De Jantjes? Met sambabal en tamboerijn. Van Jambalaya kregen we lekkere trek. Filet Gumbo, Potfish Pie, Pickled Jar. Ennne Volendam…. Jullie 3J’s hebben concurrentie!

Peter kwam op het podium om a capella te zingen. Een mooi Danny Boy kregen wij te horen. Over een vader die zijn einde voelt naderen; zal hij zijn zoon ooit nog terug zien. Hoe actueel. Dik kippenvel hoorde ik luisteraars zeggen. Zo’n grote vent met zo’n ingetogen klein lied.

Als een-na-laatste optreden kwam Cor van Heugten weer op het podium. Met repertoire van Gerard van Maasakkers. Van Marieke maakte hij Sophietje, voor jou is dit liedje. Hij bekende dat hij er wel eens emotioneel van werd, zingen over zijn lieve kleindochter. Het volgende lied Hier heur ik thuis, kreeg veel bijval uit de zaal. En dat werd nog meer bij het leste liedje, Hé goade mee, waarbij ook Toffel Vier op het podium kwam en iedereen meezong.

Helaas komt ook aan de optredens een einde. Het gehele Astens Mannenkoor met pianiste/dirigente kwam weer op en voor het podium om nog een keer de tekst op de melodie van de Flieger Marsch te zingen. Al zingend liepen zij de zaal in en werd er door allen meegezongen.

Een prachtige avond hadden de twee koren zo samen. Deze jaarlijkse traditie houden we graag in ere. Volgend jaar oktober weer!

De foto’s van deze fijne avond vind je op: https://www.gemengdkooramuze.nl/uitwisseling-met-astens-mannenkoor-12-oktober-2023/


7 mei 2023 Amuze gastkoor bij Goudenparenconcert

Op zondag 7 mei was Amuze te gast bij het Goudenparenconcert, dat dit jaar voor de 43e keer georganiseerd werd door het Astens Mannenkoor. Om 14.00 uur verzamelden de leden zich in een ons toegewezen ruimte waar we konden inzingen.

Overigens moesten we het stellen zonder Roos, Marie-José en Truus. Zij zaten in de zaal tussen de gouden paren. Roos is zelfs 60 jaar getrouwd! We hopen dat ook zij erg genoten hebben van ons concert…

Na het openingswoord namen we onze plaats in op het podium. Het was zo fijn om weer een optreden te hebben, het was te lang geleden. We zongen een 7-tal nummers, geselecteerd door de muziekcommissie.

Hierbij is rekening gehouden met het thema van de middag. Dat werd bijzonder op prijs gesteld. Avond, the rose en meer.  De inhoud van ‘Only time’  werd uitgebreid door burgemeester Anke van Extel-van Katwijk aangehaald. Het was wel even wennen, zingen in het pas geopende Kwartier, op een groot podium, voor een volle zaal. Na het optreden bleven veel leden in het gemeenschapshuis, wat erg gezellig was. De gouden paren werden flink in het zonnetje gezet, er was een mooi programma met foto’s van de bruidsparen en beelden uit die jaren. Natuurlijk had  het mannenkoor een belangrijke inbreng met hun optreden en wist het publiek met een gevarieerd programma lang te boeien.  Kortom, het was een hele mooie middag!! Na het concert bleven nog vele mensen lang nagenieten. Hulde voor het AMK dat dit concert al zo lang zo goed weet te organiseren!

Genieten van nog meer mooie foto’s gemaakt door Henk Krijnen, kijk hier: https://www.gemengdkooramuze.nl/gouden-parenconcert-7-mei-2023/


4 mei  Bijzondere repetitie

We begonnen om 20.00 uur met 2 minuten stilte vanwege Dodenherdenking. Daarna startte de generale repetitie met begeleiding van Lodewijk voor ons optreden van 7 mei op het Gouden Parenconcert. Aan het begin van de pauze werd Marie-José in de bloemetjes gezet omdat ze een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Daarna werd ze natuurlijk door iedereen toegezongen en gefeliciteerd. Marie- José trakteerde op heerlijke vlaai. Na de pauze repeteerden we verder aan nieuw repertoire. Het was een bijzondere avond.


 

Koninklijke onderscheiding voor onze voorzitter Marie-José

Op woensdag 26 april kreeg onze voorzitter Marie-José thuis na een toespraak van de burgemeester de koninklijke onderscheiding lid in de orde van Oranje-Nassau opgespeld. Deze onderscheiding kreeg ze vanwege haar inzet voor ons gemengd koor Amuze, voor de Klokkendagen en voor stichting Een Aarde. Alle kinderen en kleinkinderen waren aanwezig plus enkele genodigden. Wij waren met het voltallige bestuur en de commissie Lief en Leed aanwezig en zagen een compleet verraste Marie-José.


Secretaressedag

Op donderdag 21 april werd onze secretaris Lau in de bloemetjes gezet. Als dank voor zijn werk als secretaresse m/v.


Huwelijksjubileum

Op donderdag 21 april waren dirigente Trudy en bas-bariton Rinie twaalfenhalfjaar getrouwd. Daarvoor ontvingen zij de felicitaties van alle leden en mooie bloemen! Van harte gefeliciteerd!


Jaarvergadering over het verenigingsjaar 2022

Op donderdagavond 30 maart 2023 kwamen de leden van Amuze bij elkaar voor de jaarvergadering over het verenigingsjaar 2022. Zoals gebruikelijk begon de repetitie om 20.00 uur. Om 21.00 werd er gepauzeerd waarna de vergadering kon beginnen. Marie-José opende de vergadering en maakte van de gelegenheid gebruik om de werkgroepen te bedanken voor hun inzet voor Amuze. Een paar mensen werden extra genoemd en verrast met een attentie. Zo zorgt Jan Bukkems altijd voor de muziek, Henk Krijnen voor de foto’s en Lau werd bedankt voor….. ja, waarbij is Lau eigenlijk NIET betrokken…?!  De leden kunnen de notulen van de vergadering tegemoet zien van onze secretaris Lau.

We kijken uit naar het 50 jarig bestaan in 2024. Het bestuur en de werkgroep evenementen bruisen al van de ideeën over de invulling van dat feestjaar. Verder staan er dit jaar nog leuke activiteiten op de agenda.

Het repeteren bij Ons Jantje bevalt prima. En dat is wederzijds. Na de repetitie blijven mensen zitten met een drankje en hebben dan gespreksstof te over. Zo ook deze avond.  Het was een gezellige drukte. Dat we nog maar lang zo door mogen gaan!

 


Voorjaarsconcert van gemengd Koor Amuze met als gastkoor zanggroep Zingiz

Op zaterdagmiddag 18 maart treedt gemengd koor Amuze uit Asten op tijdens het Voorjaarsconcert bij Ons Jantje, Kluisstraat 1 in Ommel. Te gast zal zijn: zanggroep Zingiz uit Beek en Donk.  Het concert begint om 14.00 uur.  Beide koren brengen afwisselend liederen uit hun repertoire ten gehore. Zo zingt Amuze onder andere Children of the Sun en Verdronken vlinder. Zingiz laat  onder meer Love shine a light en Bridge over troubled water horen. Ter afsluiting van het concert wordt het laatste lied door beide koren samen gezongen.  Dirigent van Amuze is Trudy Timmers, de dirigent van Zingis is Heidi de Louw. Beide koren worden op piano begeleid door Lodewijk Holzken. De toegang is gratis. Het belooft een fijne middag te worden vol vrolijke klanken. De zaal is open om 13.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 16.15 uur. Na het concert is er alle gelegenheid om gezellig na te praten.


22 december 2022 Kerstviering van Amuze

Op deze donderdagavond werd er niet gezongen. Amuze hield haar jaarlijkse kerstviering bij ons Jantje. Fijn dat het nu weer kon. Om 20.00 uur werden de leden welkom geheten door de evenementencommissie die alle binnenkomers een lotje liet trekken. Spannend…  Marie-José  heette in een sfeervol ingerichte repetitieruimte alle leden van harte welkom. Er waren helaas wat afmeldingen. Er zijn toch best veel zieken deze periode. Gelukkig zorgen de foto’s ervoor dat ook zij een klein beetje van de sfeer kunnen proeven. De tafels waren gezellig gerangschikt en er klonk dan ook al gauw een levendig geroezemoes onder het genot van koffie/ thee met een lekkere plak kerstbrood. De aankondiging door Marie-José  van 3 gouwe ouwen(“of moet ik zeggen 3 oude bekenden?”)  zorgde al meteen voor de nodige hilariteit. Op het podium verscheen Piet (Annemieke) in vol ornaat, die druk begon te vegen. Piet kreeg alle aandacht, we hadden die niet meer verwacht. Kerstman Henriëtte kwam erbij met bel (!) en de verbazing was groot toen er onder een doek verstopte cadeautjes gevonden werden!  Gelach alom! Maar toen ging de schuifdeur open!!! En daar verscheen Rudolf (Tonnie van Schalen), inclusief rode neus. Rudolf trok de arrenslee, geholpen door Piet. Het gelach denderde door de zaal. Het was ook zo onverwachts, zo komisch! Annemieke, Henriëtte en Tonnie bleven mooi in hun rol. En wat bleek uiteindelijk: als je lotnummer geroepen werd mocht je een pakje komen uitzoeken uit de arrenslee. Daar bleken de meest uiteenlopende cadeautjes in te liggen. Iedereen blij natuurlijk, met of zonder levendige ruilhandel. Rudolf liep langs alle leden. Als je bij haar op het knopje van het gewei drukte klonk er een kerstliedje. En als je dat liedje raadde verdiende je een kerstkransje!  Weer is het de evenementencommissie gelukt om ons te verrassen en bezig te houden! In de loop van de avond volgden meerdere optredens. De stemming was dan ook optimaal. Jan Bukkems zong een lied op de melodie van Scarbourough Fair met een Nederlandse tekst met als boodschap: Kringloop – net zo goed! Mee eens! Onder het genot van een hapje en een drankje waren de gesprekken niet van de lucht.

En zo, met de nodige tussenpozen kwam er steeds weer iemand naar voren. Lau las de column voor uit de krant van Rob Scheepers: Kerstavond 2034, zonder Home Alone. Over de avondmis:  “Anderhalf uur naar  één gast luisteren opa! Zonder telefoon? Echt ziek broer!“ Prachtig! Trudy zong “I believe” van Elvis.

Hartstikke mooi! Jet omschreef hoe het er in de hemel aan toe zou gaan. Jezus, Maria, ijverige engelen, orkest, op zijn tijd in de polonaise. Over dat het op aarde niet goed gaat : “Vader, zal ik naar de aarde gaan? Welnee zoon, zet het op facebook!” Anne-Marie en Jan Bukkems zongen het mooie “Little Drummer Boy“ . Jan van Bussel verraste ons met een Engels lied. “Geen kerstlied”, zo verklaarde hij. “Het gaat over een zwerver die zijn leven gebeterd heeft. En ik vind het gewoon een mooi lied!” En dat was het ook! We zongen daarom luidkeels mee met het refrein van The Wild Rover van The Dubliners! En zo werd er weer een heel mooi programma gepresenteerd. Marie-José  sloot af met lovende woorden en goede wensen, die natuurlijk met een flink applaus beloond werden. Het was laat voor we het wisten. Dit was weer zo’n avond  die onderstreept hoe fijn we het bij het koor met zijn allen hebben. Weer een avond met een gouden randje!

Meer foto’s zien? Klik HIER.


Kerstconcert van Amuze met als gastkoor Vocal Surprise

Op zaterdagmiddag 17 december was het dan toch zover: Amuze kon weer een concert geven. Tijdens de coronaperiode hadden we natuurlijk niet opgetreden en we keken er dan ook allemaal naar uit! Gastkoor was dameskoor Vocal Surprise, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert. Samen bleken de koren te zorgen voor een mooi, afwisselend programma. Waar Amuze een diversiteit aan kerstliederen zong, bracht Vocal Surprise een aantal liederen uit hun repertoire ten gehore als Home van Dotan en Verdronken Vlinder van Boudewijn de Groot.

Om 14.00 was het een gezellige drukte bij Ons Jantje. Marie-José  heette iedereen welkom, waarna Amuze het spits afbeet. Anne-Marie presenteerde de te zingen nummers en gaf aan in welke landen die hun oorsprong vinden. Er werden een zevental liederen gezongen onder begeleiding op de piano van Lodewijk Holzken. Na Stille Nacht maakte Amuze plaats voor Vocal Surprise waarbij Lodewijk voor het muzikaal intermezzo zorgde.

Ook Vocal Surprise bracht een 7-tal nummers ten gehore. Een aantal daarvan heeft ook Amuze in haar repertoire en dirigent Lia van Veghel gaf het publiek royaal de gelegenheid om bepaalde fragmenten mee te zingen. Dat alles onder begeleiding op de piano van René Vermaes.

In de pauze stond er voor alle zangers heerlijke glühwein klaar. Zou dat ertoe bijgedragen hebben dat de sfeer zo optimaal was?! Ook na de pauze kreeg het publiek van beide koren mooie liederen voorgeschoteld.  Wat een middag! We hebben heerlijk gezongen. En zoals Anne-Marie in haar woordje vooraf al voorspelde: Trudy kreeg weer kippenvel bij Holy Night! En zij was zeker niet de enige!

Beide koren hebben erg genoten van deze optredens en werden beloond met enthousiaste reacties van het publiek. Na het concert werd er nog gezellig nagekaart over deze fijne sfeervolle middag!

Buiten was het erg koud, binnen hing er een warme sfeer! We hebben genoten met zijn allen!

De foto’s vind je hier: https://www.gemengdkooramuze.nl/kerstconcert-amuze-met-vocal-surprise-17-december-2022/


Donderdag 17 november 2022 Ceciliafeest met 3 jubilarissen

Op donderdagavond kwamen de leden van Amuze naar Ons Jantje voor het Ceciliafeest. Wat fijn dat dat weer gevierd kon worden!
De ruimte was sfeervol ingericht en de kleden op tafel kleurden zwart en oranje, de vertrouwde kleuren van Amuze.
Na de koffie/ thee met cake werd begonnen met de huldiging van 3 leden.
Als eerste werd Tonnie van Schalen, sopraan, 12 ½ jaar lid toegesproken door Annemie. Zij beschreef Tonnie met vele lovende woorden: actief, creatief, positief. Zij zit in de evenementencommissie en zorgde voor vele attenties, van kerstkaart tot vogelhuisje. In de coronatijd werden deze zelfs thuis bezorgd! Historisch is toch wel haar bijdrage aan HET kersttoneelstuk. Zo hilarisch! De bij haar thuis gebouwde kerststal stond wekenlang prominent in de huiskamer. Tonnie mocht een speldje en een mooi boeket in ontvangst nemen.
Daarna werd Jet van Seggelen, alt, gefeliciteerd met haar 25-jarig jubileum. Jet werd toegesproken door Marie-José. Jet is een trouw lid van Amuze. Samen met Hanny ging zij destijds kijken bij verschillende koren en hoera: zij koos, kozen voor De Peelgalm! Jaren zat Jet in werkgroep Lief en Leed en zij heeft dan ook vele mensen verblijd met een kaartje of attentie. Verder beschreef Marie-José de humor van Jet. Zo had zij meerdere keren de lachers op haar hand door als speciaal typetje naar het Ceciliafeest te komen. Haar droge humor, de gezellige noot, de serenade die het koor hun sponsor bracht op het 25-jarig huwelijksfeest…. Jet ontving een mooi beeldje van de g-sleutel en prachtige bloemen.
Last but not least was Hanny Roxs, sopraan, 25 jaar lid, aan de beurt om toegesproken te worden. Lau had deze taak op zich genomen. Hij vertelde dat hij in de archieven was gedoken, veel had moeten schrappen, er stond nog meer op het programma. Lau had nog genoeg stof overgehouden om uitgebreid vele data en feiten te benoemen uit de 25 jaar waarin Hanny lid is. Hij sprak lovend over haar rol in het bestuur. Voorzitter, vicevoorzitter. Door drukke werkzaamheden trad Hanny uit het bestuur. Zij zorgde voor de verwezenlijking van een mooie website voor het koor. Verder maakt zij geregeld foto’s voor de website bij onze evenementen bij Ons Jantje. Ook Hanny kreeg het beeldje en een mooi boeket aangeboden.

En ja, wat er toen gebeurde: 2 mannen in oranje bloezen waren druk bezig met het geluid. Voor ons stond een bloemrijke muziekstandaard. En daar verschenen al zingend twee prachtig uitgedoste dames: de Lollypops. Voor we het wisten zongen en deinden we mee in een potpourri van nostalgische maar niet vergeten Nederlandse liedjes. Zoveel bekende nummers, vaak zo lang niet meer gehoord. Een feest van herkenning. Wat hebben we gelachen! Bij Breng die rozen naar Sandra werden bloemen uitgedeeld die naar de jubilarissen gebracht werden. Later werd subtiel vermeld dat ze niet voor de heb waren! En er bleken diverse bekenden in de zaal te zitten. Zo werden Wim van Seccelen en Jan Bukkems hartstochtelijk toegezongen als wel hele goede vrienden uit een ver verleden. Het paarse postpapier werd goed bewaard. Bij Brabant kweet Rini zich als vaandelzwaaier prima van zijn taak!
Morgen ben ik de bruid, ritme van de regen, de wandelclub. Het ging maar door. Met steeds weer uitgesproken mimiek, aangepaste bewegingen, kleding, toepasselijke attributen en vooral veel humor! De polonaise ontbrak niet en er werd enthousiast getwist. Er werd afgesloten met Sierra Madre del Sur. Toen was het optreden toch echt afgelopen!
Dat wil niet zeggen dat het feest voorbij was! Het bleef nog lang erg gezellig! Met dank aan Jantje.

Alle foto’s van dit mooie feest vind je op: https://www.gemengdkooramuze.nl/?page_id=2726&preview=true


6 oktober 2022 Uitwisseling met het Astens Mannenkoor bij Ons Jantje

Op donderdagavond had de avond een andere invulling dan gebruikelijk. Het was de avond van de uitwisseling met het Astens Mannenkoor. Amuze repeteerde tot kwart voor 9, waarna het meubilair van de  repetitieruimte klaargezet werd voor de ontvangst van onze gasten. Deze jaarlijkse traditie vindt om en om plaats bij  Amuze en Van Hoek, waar de mannen repeteren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zongen de koren elkaar niet toe. Alle leden hadden zich kunnen opgeven voor een optreden. Dat dat voor zo’n mooi rijk programma zou zorgen ging alle verwachtingen te boven!

Amuze droeg haar steentje goed bij: Jan Bukkems, Jan Verdonck, Jan van Bussel, de 3 J’s (!), Riny, Anne-Marie, Helma Trudy (tot haar eigen verrassing), Rachel (haar vuurdoop!). vele genres passeerden de revue: Van een Japans lied als opening tot het Kleine café aan de haven, alle handen gingen natuurlijk de lucht in! Daarbij lieten leden van het mannenkoor zich zeker ook niet onbetuigd. Solo of met meerderen, zoals Toffel4. Het ging maar door! Alle zangers oogstten veel lof!

Toen de officiële agenda afgewerkt was betekende dat nog bij lange na niet het einde van het programma. Het enthousiasme en de spontaniteit waren niet meer te stuiten en steeds weer werd er volop meegezongen.

De nieuwe opzet van deze uitwisseling is meteen bijzonder goed geslaagd. Zoveel mensen die de muziek een warm hart toedragen bij elkaar. Dat in een gezellige ambiance met een hapje en een drankje! Wat een feestelijke avond bij Ons Jantje!

Meer foto’s vind je op https://www.gemengdkooramuze.nl/uitwisseling-met-astens-mannenkoor-5-oktober-2022/


De mannen van Amuze zoeken collega’s!

De mannen van Gemengd Koor Amuze willen graag versterking! Amuze is een fijn koor met zo’n 55 leden waar prestatie belangrijk is, maar zeker ook de gezelligheid. Het ledental bij de alten en sopranen blijft al jaren stabiel, maar bij de mannen loopt het aantal terug. Dat is zeker niet fijn voor de goede balans in het koor. Vandaar deze oproep!

We repeteren op donderdagavond bij zaal Ons Jantje in Ommel. Geïnteresseerden kunnen daar vrijblijvend op 2 donderdagavonden binnenlopen; de repetities zijn van 20.00 uur tot 22.00 uur. Neem voor meer informatie een kijkje op de website gemengdkooramuze.nl of neem gerust contact op door een berichtje te sturen naar secretaris@gemengdkooramuze.nl. Wat zal het fijn zijn als nieuwe leden zich aanmelden!


Feestavond met 3 jubilarissen

21 april 2022 Feestavond met 3 jubilarissen

Op donderdag 21 april kwamen de leden van Gemengd Koor Amuze naar Ons Jantje in Ommel voor een feestavond. De zaal was gezellig ingericht en de sfeer zat er meteen goed in. De opkomst was groot! Er was alle gelegenheid om bij te praten met elkaar onder het genot van koffie/ thee en een lekker stuk vlaai. Eindelijk was er dan de gelegenheid om 3 jubilarissen te huldigen die 25 jaar lid zijn van Amuze. Inmiddels 1 of 2 jaar langer dus. Fijn dat er weer gevierd kan worden! De zilveren jubilarissen Ria van Bussel (alt), Wilma Eijsbouts (alt) en Lau Joosten (secretaris, bas) werden goed in het zonnetje gezet.  Voor Lau een ongewone situatie, deze keer hij werd hijzelf, de drijvende kracht achter Amuze. ook zelf toegesproken. De jubilarissen werden bedankt voor hun actieve bijdrage aan het koor en ontvingen een prachtig boeket bloemen en een beeldje. Verder werd er afscheid genomen van Jacqueline en Herman Zeegers, waar Amuze jarenlang heeft kunnen repeteren. Ook zij werden bedankt voor de gastvrijheid en kregen bloemen en het beeldje. Ze werden toegezongen door Jan Bukkems. die de gevoelens in een persoonlijk lied heel goed verwoordde!

De activiteitencommissie heeft weer gezorgd voor een gezellige entourage en lekkere hapjes.

We vonden het allemaal fijn dat we samen enkele liederen gingen zingen. Het is (te)  lang geleden dat we in deze concertopstelling konden staan. Only time, Avond, Tranen gelachen! We genoten er allemaal van!

We werden getrakteerd op enkele liederen die gezongen werden door Jan Bukkems, Anne-Marie en Jan van Bussel. En Trudy zong solo het gevoelige lied Joleen. Fijn om haar ook te horen zingen, als dirigente krijgt ze daar niet veel kans voor! We hadden van de solisten nog veel meer willen horen!

Wat was het weer fijn en feestelijk!  En zo kwam er later dan gebruikelijk een einde aan deze fijne avond!

Foto’s van deze mooie avond vind je op de fotopagina’s.


Jaarvergadering 2022

Op donderdagavond 7 februari 2022 kwamen de leden van Amuze bij elkaar voor de jaarvergadering over verenigingsjaar 2021. Voor de eerste keer vond deze plaats bij Ons Jantje in Ommel. Door ziekte van de dirigent verviel de repetitie en werd er om 20.00 uur meteen begonnen met de vergadering. Een uitgebreid verslag hiervan ontvangen de leden van secretaris Lau. Veelal positieve berichten en lovende woorden. Slechts 1 maar niet onbelangrijk minpunt: we hebben een tekort aan mannen! Onze mannen weren zich prima, maar natuurlijk zou het fijn zijn als ze versterking krijgen. We moeten dus op zoek….

Er was een goede opkomst. De leden zijn blij dat alle activiteiten weer hervat kunnen worden.

-José en Anne-Marie waren aftredend. Er hadden zich geen tegenkandidaten gemeld, dus het bestuur blijft hetzelfde! En dat bestuur heeft ons prima door de coronatijd geleid, dat mag ook wel eens gezegd worden!!

En nu kunnen weer de nodige activiteiten gepland worden! Daar kijken we echt naar uit. Na de vergadering werd er nog volop nagepraat. Want van samen zingen krijgen we niet gauw genoeg, maar uitgepraat zijn we ook niet gauw!


Amuze doet mee aan AH actie!

Albert Heijn houdt weer een spaaractie, waaraan deze keer 25 verenigingen aan deel kunnen nemen. Ook ons gemengd koor Amuze neemt deze keer deel aan deze spaaractie.

Albert Heijn Asten schenkt 8.000.- euro aan de deelnemende Astense verenigingen. Met deze actie kan een mooie financiële bijdrage voor onze vereniging bij elkaar gespaard worden.

Tijdens deze actie ontvangen klanten voor elke € 10,- aan boodschappen een voucher. Deze voucher kunnen ze in de winkel doneren aan de vereniging van hun keuze, door die bij de “interactiekast” te scannen en toe te wijzen aan de vereniging van hun keuze. Hoe meer vouchers klanten doneren aan onze vereniging, hoe groter het totaalbedrag dat wij ontvangen.

Trommel dus zoveel mogelijk familie, vrienden en collega’s op om hun boodschappen bij Albert Heijn Asten te doen en daarmee onze vereniging te sponsoren!

De actie loopt van 7 maart tot en met 1 mei. Op het einde wordt het bedrag van 8000,- verdeeld onder de verenigingen, evenredig met het aantal vouchers wat voor elke vereniging is ingeleverd.

Laten we hopen dat deze actie met jullie hulp een succes voor ons gemengd koor Amuze wordt!

Uiteraard waren we present bij de start van deze actie:


Gemengd koor Amuze verhuist naar Ommel

Omdat eind 2021 zaal Zegers in Asten is gestopt moest het gemengd koor Amuze uit Asten op zoek naar een nieuwe locatie om te repeteren. Die locatie hebben ze inmiddels gevonden bij café-zaal Ons Jantje in Ommel, waar ze in het verleden ook tien jaar hebben gerepeteerd toen Guus Knoops de uitbater was. Afgelopen zaterdag waren het bestuur en de dirigent van Amuze in Ommel om met Jan en Debby Verspeek afspraken te maken voor de repetities op de donderdagavonden.

Op 17 februari wordt gestart met een korte repetitie van 20.00 tot 21.00 uur. Daarna koffie/thee en afsluiting tegen 22.00 uur. Vanaf 24 februari zijn er dan weer volledige repetities; aanvang 20.00 uur. Het bestuur, de dirigent en de leden zijn erg blij dat er weer gestart kan worden met de repetities.

Op de foto van links naar rechts: Marie-José Gondrie, Lau Joosten, Irene Wouters, Trudy Timmers (dirigent) en Anne Marie Hoeben. Annemie van Gerwen ontbreekt op de foto.


De repetities verhuizen naar Ons Jantje, maar … eerst alle spullen verhuizen! 


De eerste repetitie sinds 5 maart 2020!

De  leden van Amuze hadden hun vertrouwde plekje weer ingenomen. Aanvankelijk wat onwennig maar dat was voor de meesten niet van lange duur.
Voorzitter Marie-José heette ons van harte welkom. Ze was blij met de goede opkomst.We mogen weer samen zingen! Wat hebben we allemaal uitgekeken naar dit moment!
Ook Trudy sprak haar blijdschap uit om weer met ons te mogen repeteren. We zouden voorzichtig van start moeten gaan, want onze stembanden zouden wel merken dat ze lang niet op volle kracht gebruikt waren.  En daar kwamen de flesjes water weer te voorschijn en gingen we aan het bubbelen. Daarna wat liedjes om in te zingen en verder kwam er een heel repertoire aan vertrouwde liederen aan de orde.

Wat waren we allemaal blij en wat waren we enthousiast. Niet alle nummers zaten er na al die tijd nog even goed in, er mag nog aan geschaafd worden maar al met al was het helemaal niet zo verkeerd. Een grote meevaller!!
Na de pauze die natuurlijk gebruikt werd om volop bij te praten begon de jaarvergadering. Alle leden hebben de notulen ontvangen over de kalenderjaren 2019 en 2020. Het bestuur heeft beslist niet stilgezeten tijdens de afgelopen periode,  de werkgroepen hadden minder werk gehad door de omstandigheden.

De werkgroep activiteiten werd nog eens extra bedankt voor de leuke attenties die zij verzorgd hebben om alle leden een hart onder de riem te steken! Heel attent!
Wat de inhoud van de vergadering betreft, deze valt te lezen in het ongetwijfeld complete verslag van Lau.
Marie-José sloot de vergadering met dankwoorden voor de komst. Ze sprak de hoop uit dat er nog veel gezellige avonden zouden volgen en dat we samen gezond zouden blijven.
Daarna bleven heel wat leden nog nagenieten van dit bijzondere samenzijn.

 


December met kerstattentie van de activiteitencommissie

In de dagen na Sinterklaas hebben alle leden van het koor van de activiteitencommissie een kerstattentie ontvangen. Wat een hartelijke, leuke en lekkere verrassing in deze onzekere tijd. De bijgesloten kaart met de goede wensen van bestuur en activiteitencommissie roepen hele goede herinneringen op aan het kerstspel met het Astens Kerstverhaal van 2019. Wat was dat prachtig en we vroegen ons toen al af hoe dat ooit geëvenaard zou kunnen worden?! Daar hoeven we ons in elk geval dit jaar het hoofd niet over te breken. Jammer, maar helaas. We misten al het Ceciliafeest met de huldiging van de jubilarissen. We missen de gezellige repetities met het kerstrepertoire, de fijne vieringen en niet te vergeten het jaarlijkse kerstconcert. Het is niet anders, we moeten er allemaal mee dealen. We zijn blij met de maandelijkse nieuwsbrief van het bestuur, waardoor we een beetje contact houden met elkaar. En natuurlijk hopen we allemaal dat we volgend jaar weer mooie kerstklanken samen kunnen laten klinken!


RABO Club Support; doe mee en breng je stem uit! 

RABO Club Support is de vervanger van de RABOBANK Clubkascampagne.

Dit jaar stelt de Rabobank 10,00 per lidmaatschap beschikbaar.

Rabobank-leden bepalen hoe dit bedrag onder de verenigingen en stichtingen verdeeld wordt. Als lid van de Rabobank is jouw stem dus geld waard.

Stemmen via de Rabo App!

Stemmen verloopt dit jaar anders dan je van de Rabobank gewend bent. Via de Rabo App of via Rabo Internetbankieren kun je stemmen op jouw favoriete club. Je ontvangt dit jaarvan de Rabobank dan ook geen stemcode per e-mail of post. Stemmen kan gemakkelijk onder de knop Zelf regelen. De stemperiode loopt van 5 tot en met 25 oktober 2020. Alleen Rabobank-leden kunnen stemmen. Als lid van jouw Rabobank kun je alleen stemmen op verenigingen en stichtingen die bankieren bij jouw Rabobank.

Heb je vorig jaar je stem uitgebracht, maar heb je geen toegang tot de Rabo App en Rabo Internetbankieren, dan ontvang je van de Rabobank een e-mail met  unieke stemcode. Met deze code kun je tijdens de stemperiode via www.rabobank.nl/clubsupport jouw stem uitbrengen.

Elk lid kan 5 stemmen uitbrengen; maximaal 2 stemmen op dezelfde club.

We hebben met de koren Vocal Surprice en het Astens Mannenkoor afgesproken dat we samenwerken en op elkaar stemmen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Dus bij deze het verzoek om te stemmen op gemengd koor Amuze, Vocal Surprice en het Astens Mannenkoor.

Probeer ook familieleden, vrienden en buren over te halen om te stemmen op ons koor.


24 september 2020. Korte ledenvergadering met gezellig samenzijn –op afstand -van Gemengd Koor Amuze in Zaal Zegers.

Omdat er al zolang niet gerepeteerd kan worden en de koorleden elkaar zo weinig zien heeft het bestuur een enquête gestuurd om te weten te komen wat er onder de leden leeft in deze tijd van Corona. Deze enquête is uitgewerkt en het bestuur heeft alle leden uitgenodigd om op 24 september naar Zaal Zegers te komen voor het bespreken van de resultaten van deze enquête en waar nodig deze toe te lichten.
Om 20.00 werden we ontvangen door Jacqueline en Els met koffie/ thee en een muffin. Iedereen nam plaats aan de coronaproof opgestelde tafels en stoelen. Het is heel vreemd dat we niet zomaar stoelen aan kunnen schuiven en naar elkaar toe kunnen lopen maar eenieder was blij dat we in de gelegenheid gesteld werden om elkaar te ontmoeten.
Marie-José heette alle aanwezigen, 30 in getal, van harte welkom. Ze vermeldde de afmeldingen met de diverse redenen van afwezigheid. Natuurlijk is er alle begrip voor de mensen die het niet aandurven om op deze manier bij elkaar te komen.
Er is goed gehoor gegeven aan het invullen van deze vragenlijst, zodat er een mooi totaalbeeld gegeven kon worden van wat er onder de leden leeft. Lau heeft alles uitgewerkt en zo konden alle vragen stuk voor stuk besproken worden. Vragen over het aanwezig durven zijn in deze periode, over de mogelijke vormgeving van de repetities in de toekomst, over de positie van de dirigente, over contributie enz. Er werden vragen gesteld, er werd wat gediscussieerd. Lau stuurt een verslag naar alle leden.
Het was goed dat iedereen die dat wilde de kans heeft gekregen om zijn/haar zegje te doen. Het bestuur gaat aan de slag met de opmerkingen die naar voren gekomen zijn. Het is de bedoeling om op aangepaste wijze het jaarlijkse Ceciliafeest door te laten gaan. Niet op de gebruikelijke wijze, er wordt gezocht naar een veilige oplossing –op afstand-. Wie weet wordt dat een barbecue. Jacqueline heeft ons duidelijk kunnen maken dat dat met de nodige aanpassingen mogelijk is. Maar niets is nog zeker.
Wat er ook gebeurt, het bestuur is blij met de uitslag van de vragenlijst, die door alle leden teruggestuurd is. Het is weer eens heel duidelijk dat de leden Amuze een heel warm hart toedragen!Er werd dan ook nog gezellig nagekaart op deze ongewone maar toch heel fijne avond. Hopelijk kan het Ceciliafeest doorgang vinden… En natuurlijk kijken we allemaal uit naar het moment dat we weer samen kunnen zingen!!


9 juli Bijeenkomst op afstand van Gemengd Koor Amuze in Zaal Zegers.

We hebben al zo lang niet meer samen gezongen. En het is nog niet bekend wanneer de repetities weer opgepakt kunnen worden. Om toch elkaar eens te kunnen ontmoeten heeft het bestuur een uitnodiging gestuurd naar alle leden om op 9 juli bij elkaar te komen. Uiteraard was er alle begrip voor leden die daar nog huiverig voor zijn.  Bovendien waren er mensen op vakantie.

En zo kwamen een kleine 30 leden, die zich vooraf aangemeld hadden met blije gezichten bij elkaar in zaal Zegers. Om 20.00 uur werden we ontvangen door Jacqueline en Els met koffie/thee en een lekker stuk appelgebak.

De tafels waren zo gerangschikt dat er op gepaste afstand 4 mensen aan een tafel konden zitten. Heel vreemd natuurlijk, maar het voelde goed. Er kon gewisseld worden en zo is er natuurlijk heel wat bijgepraat op deze avond.

Het is heel fijn dat we op deze manier in de gelegenheid zijn gesteld om elkaar weer te zien. En natuurlijk kijken we allemaal uit naar het moment dat we weer samen kunnen zingen.

Maar zolang dit niet kan, is een ontmoetingsavond als deze een mooi alternatief!


Lieve verrassing van de activiteitencommissie

Daar klepperden de brievenbussen van de leden van Gemengd Koor Amuze. Een dikke envelop in de bus. Spannend. Oooooh, wat lief! Een kaart van de activiteitencommissie om de leden te steunen in de huidige tijd waarin we elkaar en de repetities en het samen zingen zo missen. Dankjewel, activiteitencommissie!!!


Lenteconcert met ’t Akkoordje gaat niet door op overheidsadvies tegen Corona virus

We hebben de persconferentie van de overheid gevolgd inzake de maatregelen tegen het Corona virus.

De overheid heeft besloten dat alle activiteiten in Nederland waar meer dan 100 personen aanwezig zijn worden afgelast. Deze maatregel geldt in elk geval tot en met 31 maart.

Dat houdt in dat wij ons Lenteconcert op 22 maart met ’t Akkoordje niet door kunnen laten gaan en de betreffende partijen hierover informeren. We gaan er van uit dat we het concert op een later tijdstip alsnog doorgang kunnen laten vinden.


Jaarvergadering over verenigingsjaar 2019

Op donderdagavond 20 februari 2020 kwamen de leden van Amuze naar zaal Zegers voor de jaarvergadering. Er waren slechts enkele afmeldingen. De avond begon met koffie/thee waarna de vergadering geopend werd door Marie-José. Ze heette iedereen welkom, en speciaal ons erelid Piet van Tilburg. Zij bedankte alle leden voor het verlenen van de vele hand- en spandiensten. Vervolgens bracht Lau minutieus nauwkeurig verslag uit over het afgelopen jaar. Daarna was het de beurt aan de werkgroep muziek, de PR-commissie en aan de werkgroep evenementen, met lief- en leedgroep. De diverse groepen ontvingen complimenten van het bestuur. Fijn dat alles zo goed draait.
Ook het financieel jaarverslag 2019, uitgelegd door Irene kreeg ieders goedkeuring en, zeker zo belangrijk, eveneens van de kascommissie, Jan en Jet.
Na een gezellige pauze, best lang maar altijd te kort, werd de vergadering vervolgd met mededelingen van het bestuur. Veel woorden van dank, om er een paar te noemen: Jan Bukkems, die altijd voor de muziek zorgt, voor een aantal mannen die ervoor zorgen dat de apparatuur en de stoelen voor elke repetitie klaar staan, voor Trudy, voor fotograaf Henk. Een heel speciaal woord van dank voor Tonnie van Schalen die voor zo’n mooie kerststal en vele attributen zorgde voor het kerstspel en de mensen die daaraan met haar meewerkten. De werkgroep evenementen heeft er een hele kluif aan gehad maar het resultaat / succes was er dan ook naar! Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn.. Een attentie voor bovengenoemde mensen was zeker op zijn plaats. Omdat we zuinig moeten zijn op onze mannen en omdat ze het niet altijd gemakkelijk hebben (..) en omdat ze het met een paar man zo goed doen kregen ze een welverdiende consumptie aangeboden.
Volgende punt: de bestuursverkiezing. Irene en Annemie waren aftredend en herkiesbaar. Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld en zo blijven zij, naar ieders tevredenheid, in het bestuur.
Na de rondvraag waarvan door 5 leden gebruik gemaakt werd sloot Marie-José de vergadering. Niet voordat ook Jacqueline en Els bedankt werden, voor hun service, het indien nodig versieren van de zaal in de juiste sfeer, voor het gesjouw met de stoelen na de repetitie.
Na de vergadering bleven de leden nog gezellig na, Amuze liet ook deze avond zien een VRIENDENKOOR te zijn!


Kerstviering op 19 december 2019

Vol verwachting, gewapend met stok kwamen we de sfeervol ingerichte zaal van Zeegers binnen. Wat zou er komen gaan? Waarom deze stok??
Marie-José heette ons allen van harte welkom. Nadat we koffie/thee gedronken hadden met een lekker sneetje kerstbrood erbij zongen we een aantal kerstliederen. Zo mooi!! Trudy werd bedankt voor haar inzet en kreeg een bloemetje aangeboden. Juist toen Holy Night gezongen zou gaan worden greep de organisatie in: het is 21.00 uur, tijd voor het volgende punt.

Er werd druk geschoven met stoelen, een paar rijen naast en achter elkaar en wat we toen te zien kregen: een prachtige Astense stal compleet met Maria (Annemie), Jozef (Henriette), de ezel en nee, nog geen kind. We waren juist op tijd om de laatste kreten van Maria op te vangen en de geboorte van Jezus mee te maken. Het bleek de helm op te hebben! Daarna kwam er bezoek, veel Astens bezoek. Er werden vele geschenken aangeboden die in dank aanvaard werden. Tonnie van Schalen, Marianne van Otterdijk, ook zij waren goed op dreef. als herders, bakker, slager, blije dozen en wat al niet meer. Elke rol werd met verve vervuld en de lachsalvo’s waren niet van de lucht. Zelfs de 3 koningen, ( Herman Zeegers, , broer van Jan Bukkems en man van Annemie) deden de Astense stal aan, helaas zonder hun geschenken. Die waren op Schiphol in beslag genomen. Tot slot verscheen engel Trudy in een schattige outfit al spelend op haar trompet : de herdertjes lagen bij nachte en natuurlijk zongen wij meteen mee. Zo volgden nog enkele liederen. Een prachtige afsluiting van een prachtig optreden.
Jan Bukkems verzorgde voor geweldige geluidseffecten. De balkende ezel en een krijsende baby voerden wel de boventoon. Annemarie zorgde voor begeleidend commentaar. Ieder was blij verrast door dit spel. Tonnie van Schalen en haar man en zoon hebben hierin veel inbreng gehad. Het blijkt dat de stal, die door haar zoon gemaakt is al een tijdje in haar kamer heeft gestaan. Ook voor de kleding heeft zij gezorgd. De regie was in handen van een buurvrouw van Annemie. En zo is er heel wat geregeld om de leden van Amuze een geweldig toneelspel aan te bieden. En aan alle reacties bleken zij daar heel goed in geslaagd te zijn!

Toen ieder weer zijn plaats had ingenomen werd er getrakteerd op glühwein. Onder het genot van een drankje en een hapje werd er nog lang nagepraat en gelachen. Op een gegeven moment begonnen de mannen spontaan te zingen en ja, natuurlijk zongen wij mee en daarna zijn we alsnog opgestaan om samen Holy Night te zingen!
De activiteitencommissie is er weer in geslaagd om een sfeervolle avond te verzorgen. Dank, dank, dank. Het Astens Kerstverhaal zal nooit vergeten worden!
En de stok??? Die was nodig om alle schapen bij elkaar te houden als dat nodig mocht zijn! En voor zover ik weet, is die missie geslaagd!


Ceciliafeest met huldiging van de jubilarissen op 7 november 2019

Donderdagavond, doorgaans de avond van de repetitie. Nu kwamen de leden echter binnen zonder mappen, in afwachting  van al wat komen zou.  We hadden al gehoord dat er een vol programma zou zijn. De zaal was gezellig ingericht, de taart stond klaar en er heerste meteen al  een fijne sfeer tijdens het drinken van de koffie/thee. Het volgende programmapunt was de huldiging van 5 koorleden, die elk toegesproken werden door een bestuurslid.

Jo, alt en Wil, sopraan, de zilveren jubilarissen, werden toegesproken door Marie-José, tenor  Jan  door Anne-Marie,  Annemie richtte het woord tot sopraan Roos en Irene  sprak Ineke, alt,  toe. Woorden met een persoonlijk tintje, die aantonen dat de leden elkaar goed kennen. Samengevat:  alle vijf trouwe, enthousiaste leden met hart voor Amuze. Zo droegen Jo en Wil zorg voor de kleding, we zijn nog steeds erg blij met onze outfit, zwart met sjaals/bloemen/strikjes in mooie oranje tinten. Jan, de muziekman, wat zouden we zijn zonder hem?! Om Anne-Marie aan te halen: Hij is geen zilver, geen koper, maar goud! We zijn heel blij met Roos,  het is ongelooflijk hoe zij op haar leeftijd nog steeds de sterren van de hemel zingt.  En Ineke….zij zorgt voor de PR… en kan hier nu dus over zichzelf schrijven wat ze wil haha… Na alle lovende woorden mochten Jo en Wil een bronzen beeldje in ontvangst nemen. Jan, Roos en Ineke kregen de zilveren muzieksleutel opgespeld. Tenslotte werden de jubilarissen in de bloemetjes gezet en door alle leden uitbundig toegezongen en persoonlijk gefeliciteerd.

En toen kwamen ineens 8 vrolijke, mooi uitgedoste mensen de zaal binnen. Het bleek de verrassing van de avond te zijn: Vur Mekaar, een enthousiaste zanggroep die ons ging trakteren op een programma van liedjes met een hoog meezinggehalte. En wat is nu fijner voor een koor dan mee te mogen zingen?! En dat gebeurde dan ook en spontaan waagde een enkeling zich aan een dansje, speelden Jo en Jo op hun banjo en ook de polonaise bleef niet achterwege. Groot succes dus!

De werkgroep evenementen heeft weer gezorgd voor een geweldige invulling van het Ceciliafeest! Complimenten! Zo ook complimenten voor Jacqueline en Els voor de geweldige bediening. Het was een feestelijke avond.

De foto’s staan in de fotogalerij.


Filmconcert van Seniorenharmonie Helmond en Gemengd Koor Amuze op 13 oktober 2019

Op zondagmiddag 13 oktober heeft Amuze een optreden verzorgd met Seniorenharmonie Helmond. Dit concert met als thema filmmuziek vond plaats in de sfeervolle Gaviolizaal. In deze zaal staan prachtige draaiorgels opgesteld en we konden meerdere keren genieten van deze mooie authentieke draaiorgelmuziek. We werden allemaal om 13.00 uur verwacht om in te zingen en samen met Seniorenharmonie te kunnen repeteren. We zaten als koor links van het podium bij elkaar en zagen de zaal goed vollopen.

Het concert begon om 14.00 uur en na een welkomstwoordje begon Seniorenharmonie met het spelen van prachtige nummers uit bekende films onder leiding van dirigente Marion van Eijk. Zo kwamen onder andere in de loop van de middag voorbij: muziek uit James Bond, Pirates of the Caribbean,  As it is in Heaven. Trudy had wel de hoofdrol tijdens dit concert, zij had niet alleen de leiding over Amuze maar speelt eveneens mee in het seniorenorkest waarbij ze ook de nummers aankondigde.

Daarna was het de beurt aan Amuze. Het podium werd ontruimd zodat de leden van Amuze hun plaats konden innemen. Met de nummers Broadway, The Rose, L’oiseau et l’enfant, You’ll be in my heart en de Abba medley verzorgden we een mooi optreden. Oksana speelde de sterren van de hemel, dat zingt altijd extra fijn!

Lia zong met Seniorenorkest het prachtige nummer Gabriëlla’s song. Geweldig!!

Na de pauze bracht Seniorenharmonie meerdere mooie nummers ten gehore. Bij het spelen van Conquest of Paradise werd de zaal donker gemaakt en kwamen de leden van Amuze van achter uit de zaal zacht zingend naar voren gelopen met een waxinelichtje. terwijl de harmonie speelde. De sopranen en baritons gingen links naast het podium staan en de alten rechts. Samen spelend en zingend werd dit nummer uitgevoerd, wat zorgde voor een mooie sfeer. Zo ook met de muziek uit Free Willy, heel fijn om samen met zoveel mensen muziek te mogen maken.

Buiten was het prachtig weer! Dat heeft vele mensen er niet van weerhouden om de Gaviolizaal te betreden om het concert bij te wonen! Zij kregen een afwisselend programma voorgeschoteld met mooie filmmuziek ondersteund met bijpassende beelden. Amuze kijkt dan ook met plezier terug op dit muzikale gebeuren!

Foto’s en video’s van deze mooie middag staan in de fot0galerij en filmgalerij.


Uitwisseling met Astens Mannenkoor, 3 oktober 2019

Wat een mooie traditie is dit toch. Het ene jaar komt het Mannenkoor naar ons, het andere jaar gaan wij daar op bezoek. Doel is om de vriendschapsband te onderhouden en te versterken. In eerste instantie werd deze avond gebruikt om in informele sfeer (vaak nieuw) repertoire aan elkaar te laten horen. Sinds enkele jaren is deze avond er een vol optredens van leden van beide koren. Steeds vaker zien we zelfs een samensmelting!

Op donderdagavond 3 oktober was Amuze te gast bij het Astens Mannenkoor in Zaal van Hoek. We werden hartelijk verwelkomd met koffie en thee en al gauw genoeg opende voorzitter Jos de Vries de avond. Jos vertelde dat ons een vol programma te wachten stond. En inderdaad, dat loog er niet om:

Amuze beet het spits af met 2 nummers: You’ll be in my heart en Fields of gold Min of meer een primeur, fijn dat we deze liederen hier ten gehore konden brengen. Met name het eerste lied, dat we op 13 oktober zingen tijdens het Filmconcert met Seniorenharmonie in Helmond. Oefening baart kunst.

Het Astens Mannenkoor bracht When the Saints ten gehore. Een verrassende uitvoering, er werd tussendoor een aantal keren flink geapplaudisseerd. Een extra prestatie voor het koor. Zij moesten het doen zonder hun zieke dirigent Poul maar werden deskundig ondersteund en begeleid door Oksana!

Anne-Marie en Jan Bukkems zongen samen :When You Say Nothing At All van Ronan Keating  en van the Bee Gees In the morning. Anne-Marie: zie je dat ik steeds dichterbij durf te staan?? Een prachtig optreden op de vooravond van haar 50 jarig huwelijksfeest. Proficiat!!

Herma en Harrie van Schalen (met toestemming van Tonnie!) zongen het droevige lied over Clementientje, dat gelukkig, zo was ons vooraf verzekerd, toch goed afliep. Wij, het publiek werden meegezogen in het lied. We zongen uit volle borst het refrein mee:

Oh mijn liefste, oh mijn liefste oh mijn liefste Clementien, Ik hou van jou van top tot tenen Oh mijn liefste Clementien.

Drama van de bovenste plank! Genieten! Dit duo werd begeleid door Cor van Heugten en Jan Bukkems.

Met het optreden van Cor van Heugten waanden we ons even in de Temple Bar in Dublin.  Het refrein van And it’s all for me grog van de Dubliners werd enthousiast meegezongen. And it’s all for me grog, me jolly jolly grog, All fort he rum and Tobacco, Well I spent all me tin on the lassies drinking gin, Across the rainy ocean I must wander

Daarna vertolkte Cor met succes Wild Rover eveneens van de Dubliners.

Annemie en Chris ( een echte samensmelting!)  voerden op komische wijze: There’s a hole in my bucket op.

De Stroatzangers, een delegatie van het Astens mannenkoor, vertolkten een aantal liederen die uitnodigden tot meezingen. Blinde Hannes was zogezegd wel een ondeugend lied en die ondeugendheid straalde ook af van de zangers. Grote hilariteit! Extra complimenten voor Leo Snijders, die de groep voor de eerste keer begeleidde op de accordeon.  Verder zongen zij: Durpke in de Peel, speciaal voor de mensen uit Heusden.  Daarna hoorden we dat een stukste streuf het beste medicijn is. Ook Sierra Madre Sur werd goed meegezongen en was een prachtige afsluiting van dit optreden.

De overgang van deze drukke Stroatzangers naar het optreden van Jan Verdonck was groot, zoals Jan zelf opmerkte. Maar met zijn vertolking van de mooie nummers Danny Boy en Vader ik zal oe dragen van Gerard van Maasakkers kreeg hij alle aandacht! Prachtig!

Vervolgens werden we verblijd met een (komische) act van De 8 mannen. Deze mannen hebben allemaal een vrouw in ons koor Amuze. De aangepaste tekst op de melodie van En ik ben met mijn Catootje … en de uitvoering daarvan zorgden voor grote lachsalvo’s. Dit zowel bij de artiesten als in de zaal. Dit  gelegenheidsoctet werd begeleid door Oksana. Wat een duizendpoot is zij toch!

Onze 3 J’s  Jan, Jan en Jan vertolkten Ring of Fire van Johnny Cash en Scarbourough Fair van Simon & Garfunkel.  Het publiek genoot!

Na het officiële programma kon er nog meegezongen worden met begeleiding van accordeonmuziek en gitaar. Natuurlijk moest er ook nog heel veel bijgepraat worden. Zo vlogen de uurtjes voorbij!

Wat een avond! Weer een met een gouden randje met amusement van de bovenste plank! Dat schept verwachtingen voor volgend jaar! Dan is  het mannenkoor te gast bij Amuze!

Foto’s staan zoals immer in de fotogalerij.


Afsluiting zomervakantie 2019 – Start seizoen 2019-2020

De meeste leden van Amuze kwamen  op donderdag 22 augustus naar Zaal Zegers voor de barbecue die georganiseerd werd om de zomervakantie af te sluiten en om zich te richten op het nieuwe seizoen. De leden werden verwacht tussen half 7 en kwart voor 7. Na een welkomstwoordje van voorzitster Marie-José  werd gevraagd om tafel voor tafel naar het smakelijk buffet te gaan om een lekker maaltje op te scheppen. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Hoe fijn is het als alles voor je bereid wordt en je alleen maar    je bordje naar eigen keuze hoeft te vullen. Jacqueline en Herman zorgden ervoor dat ieder ruimschoots aan zijn trekken kon komen, er lag steeds vlees genoeg op de plaat. Verder zorgden de salades, frites, broodjes en sausjes (warm en koud) voor een smakelijk geheel.   Er werd dankbaar gebruik gemaakt van dit goed verzorgde buffet.

Uiteraard werd er volop bijgepraat, tenslotte hadden de meeste leden elkaar al een hele tijd niet meer gezien. Het was een gezellige drukte in de zaal. Els liep af en aan en zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen,  praten maakt dorstig…

Wat een mooi begin alweer van het nieuwe seizoen, wat fijn om elkaar weer te zien en wat een goede keuze om te beginnen met een barbecue zodat we alle gelegenheid hadden om elkaar bij te praten.

Dat is maar goed ook! Volgende week, op de eerste repetitie komt Oksana al dus dat wordt meteen het eerste uur al flink doorzingen. Trudy raadt dan ook aan om aan de slag te gaan met Lax Vox , tenslotte zijn we niet meer gewend om flink door te zingen.  Deze raad nemen we natuurlijk allemaal ter harte , toch?!

We hebben weer zin in dit nieuwe jaar, we gaan ons voorbereiden op ons optreden van 13 oktober in Helmond, waar we te gast zijn bij het Seniorenorkest! Daar kijken  we nu al naar uit!


Amuze zingt tijdens Dodenherdenking

Op 4 mei 2019 luisterde Amuze de Dodenherdenking op. Om half 7 stroomde de Klepel aardig vol waarna om kwart voor 7 het programma geopend werd door het vernieuwde  oorlogscomité. Muziekvereniging Sancta Maria speelde het stemmige nummer Bolero uit Paso Flamenco van Kees Vlak. Burgemeester Vos  benadrukte in zijn toespraak het belang van het blijven herdenken en het blijven doorvertellen van al wat gebeurd is. Over vrijheid, vrijheid doorgeven, over in vrijheid kiezen. Daarna zong Amuze het lied Cent Mille Chansons van Frida Boccara met Nederlandse tekst:  Als een lied dat duizend jaar klinkt, als een vredeslied dat men duizend maal zingt. ….zingen wij dit refrein dat er vrede moge zijn….

Het programma werd vervolgd met een opname van indrukwekkende oorlogsherinneringen van Piet Driessen. Wat mooi dat hij vele  gebeurtenissen zo goed wist te verwoorden. Zo komt de geschiedenis tot leven!  Sancta Maria bracht daarna The Exodus song van Ernst Gold/Pat Boone ten gehore.

Moeder en dochter lazen fragmenten voor uit het dagboek van Goen Werts. Hoe bijzonder is het dat deze vrouw zoveel opgeschreven heeft dat wij zoveel te weten komen over de sfeer/gebeurtenissen uit die bewogen spannende tijd!

Amuze sloot het programma af met Join hand in hand van Terre McPeeters, waarna ieder zich naar buiten begaf voor een stille tocht naar het Moussaultpark. De stoet werd voorafgegaan door het Sint Jorisgilde en Scouting Asten. Mooi overigens dat ook jonge kinderen betrokken werden  bij deze bijeenkomst. In het park volgde kransleggingen door de burgemeester en zijn vrouw, door keizer Antoon van Helmond en waarnemend koningin Marijke Joosten, door Scouting Asten. Na de vendelgroet door Antoon van Helmond legden alle aanwezigen een bloem op het monument. Luc Martens speelde de Last Post en daarna werd het 2 minuten stil…. Hierna werd het Wilhelmus gespeeld  door Sancta Maria   en gezongen door Amuze en alle aanwezigen. Heel indrukwekkend.

Na deze ceremonie begaven velen zich naar de Klepel om zich op te warmen, want hoe blij iedereen ook was dat het niet regende, het was toch wel erg koud! Tijdens de koffie werd er volop nagepraat over alle opgedane indrukken. Over hoe de geschiedenis gaat leven door het vertellen van verhalen over de gebeurtenissen in onze eigen omgeving door mensen uit onze eigen omgeving. Het verhaal van Piet Driessen en de fragmenten uit het dagboek van Goen Werts zullen bijblijven en hebben de geschiedenis tot leven gebracht.

Wat mooi dat het Sint Jorisgilde deze organisatie op zich neemt en wat fijn dat Amuze een steentje bij mocht dragen.


Opbrengst Rabobank Clubkascampagne

Op vrijdag 24 mei was de Roadshow van de Rabobank Clubkascampagne. Marie-José en Irene hebben een cheque in ontvangst genomen met het bedrag van 590,51 euro. Elke stem was deze keer 3,74 euro waard, dus we hebben 158 stemmen gekregen.


Ingelaste ledenvergadering op donderdag 4 april

Aanleiding voor deze ledenvergadering was de bestuurswissel. Bestuurslid Max Vogels had te kennen gegeven zijn plaats in het bestuur voor het verlopen van zijn termijn beschikbaar te stellen. Het bestuur had voor de evenwichtige vertegenwoordiging van de stemgroepen in het koor aan de sopranen verzocht zich kandidaat te stellen. Sopraan Anne Marie Hoeben stelde zich kandidaat en werd met algemene stemmen gekozen. Welkom, Anne Marie in het bestuur van Gemengd Koor Amuze.

Tijdens deze vergadering werd ook een wijziging van het huishoudelijk reglement door een van de leden voorgesteld en met meerderheid van stemmen aangenomen.

Voor meer informatie over het bestuur kijk je op pagina Bestuur, werkgroepen en commissie.


Lenteconcert

Op 31 maart organiseerde Amuze een Lenteconcert met medewerking van gemengd koor Melodia uit Geldrop en mannenkoor Bon Apart uit Beringe.

We waren al ruim op tijd aanwezig in zaal Zeegers . Toen Melodia ging inzingen kregen we de gelegenheid om mee te doen onder leiding van dirigente Irene Meeuwis. Van die gelegenheid maakten we graag gebruik.

Om 14.00 uur werd de middag geopend met een woordje van Marie-José en beet Amuze het spits af. Amuze zong een zevental liederen waaronder Let me down easy en The Rose, met Trudy en Oksana als onze vaste steunpunten.

Na een korte pauze vertolkte Melodia een aantal licht klassieke nummers met als slotlied Fliegermarsch, een nummer dat uitnodigde tot vrolijke interactie. Ook dit koor werd begeleid door Oksana, die daarmee Melodia uit de brand hielp.

Tenslotte  was het de beurt aan mannenkoor Bon Apart om hun liederen ten gehore te brengen. Er klonk een totaal ander geluid met hoog entertaingehalte, heel verrassend na het optreden van twee gemengde koren. Dirigent Bert Ramakers betrok het publiek erbij en we werden uitgenodigd om mee te zingen. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Zo schalden  nummers als Sloop John B en ’t Dondert en het bliksemt door de zaal.

Het applaus loog er niet om. Deze middag was weer zo’n pareltje waarvan de vele aanwezigen zichtbaar genoten hebben.

Na het concert werd er nog geruime tijd gezellig nagekaart over deze zo bijzonder geslaagde middag.!!

Film en foto’s van dit concert zijn zichtbaar in de filmgalerij en fotogalerij.


Jaarvergadering over verenigingsjaar 2018

Op donderdagavond 21 februari 2019 kwamen de leden van Amuze naar zaal Zeegers voor de jaarvergadering. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd er niet eerst gerepeteerd. De avond begon met koffie/thee waarna de vergadering geopend werd door Marie-José. Zij had een extra woordje van welkom voor de nieuwe leden. Verder bedankte zij alle leden voor het verlenen van de vele hand- en spandiensten. Het bestuur en alle werkgroepen brachten verslag uit over de bezigheden van het afgelopen jaar. Het bestuur meldde een vacature in het bestuur wegens op eigen verzoek afgetreden lid Max Vogels en verzocht de sopranen om zich beschikbaar te stellen als bestuurslid. Inmiddels hebben alle leden het uitgebreide verslag van Lau ontvangen. Het was een fijne avond in goede sfeer. Deze nieuwe opzet, het op tijd beginnen met de vergadering viel in goede aarde.


Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!


Kerstconcert van Amuze met Palet en Logeko

Op 23 december organiseerde Amuze een Kerstconcert samen met de gastkoren Palet en Logeko uit Overloon. De koren hebben een goede link met elkaar. Oksana begeleidt niet alleen ons koor, maar is tevens dirigente van beide gastkoren. Ze was daardoor de hele middag in actie. Dat deed ze met verve! Leuk om haar in haar rol als dirigente bezig te zien. Het concert werd druk bezocht. Al ver voor aanvang van het concert liep zaal Zegers vol en was het zoeken naar een plaatsje. Het publiek kreeg een afwisselend programma voorgeschoteld. De 3 koren met zeer verschillend repertoire zorgden voor een grote variatie aan kerstliederen, wat zeer gewaardeerd werd door de aanwezigen. Na een openingswoordje van Marie-José beet Amuze het spits af , waarna Palet en Logeko zongen. Na de pauze zongen Palet, en Logeko waarna Amuze het laatste blok voor haar rekening nam. Ons laatste lied was Holy night, toch wel een lied dat de meesten van ons als favoriet hebben. Trudy was erg tevreden over de uitvoering ervan. Maar het is natuurlijk haar bezielende leiding en haar expressieve gezicht haha die ons tot dat resultaat brengen.

Tot slot zongen de 3 koren gezamenlijk: Joy to the World . Het was een geweldige middag vol muziek en groot enthousiasme met veel applaus als waardering. Uiteraard kregen Trudy en Oksana een welverdiend bloemetje aangeboden.

Na het concert bleef het nog lang gezellig in zaal Zegers.

Er werd de mogelijkheid geboden om een vrijwillige bijdrage te schenken voor Alzheimer Nederland. En zo kan de penningmeester toch mooi een bedrag van 252 euro overmaken!! Waarvoor hartelijk dank!!

Er zijn filmopnames gemaakt. Deze films zijn zichtbaar in de filmgalerij.

Foto’s zijn zichtbaar in de fotogalerij.


Kerstviering op 20 december 2018

We startten de avond al om half 8 en hebben voorafgaande aan de kerstviering met Oksana de generale repetitie gehouden voor het concert van aanstaande zondag.

Zo konden we rond kwart voor 9 aan de kerstviering beginnen en de stemming zat er meteen in. Bij de koffie /thee werden appelflapjes aangeboden en tevens een extra traktatie in de vorm van chocoladesoesjes van Ria van Bussel vanwege haar 50 jarig huwelijk. Natuurlijk werd zij enthousiast toegezongen!

Zaten we vorig jaar nog in Ommel bij Guus, dit jaar vierden we voor de eerste keer Kerst in zaal Zegers. De gastvrouwen Jacqueline en Els deden er alles aan om het ons naar de zin te maken. De zaal was feestelijk in kerstsfeer gebracht, dat was al heel leuk binnenkomen. Verder waren de tafels gezellig verdeeld over de ruimte, waardoor er volop bijgepraat kon worden. En daar werd zeker gebruik van gemaakt, er werden levendige gesprekken gevoerd.

In de loop van de avond zorgden een aantal actieve leden voor diverse muzikale optredens. Het spits werd afgebeten door Jan Bukkems , Anne-Marie, Max en Frenki met Mary’s Boy Child. Een sfeervolle opening en met een extra compliment voor Frenki die haar debuutoptreden had! Jan Bukkems en Anne-Marie brachten An angel cried ten gehore.

De stemmen van dit tweetal klinken zo mooi samen! Ook Jan Vinkenvleugel debuteerde bij Amuze. Niet alleen muzikaal, Jan hield er nog een aardig woordje bij met diepgang Jan is niet van de zoete kerstliedjes, hij linkte door via de veranderingen in de zestiger jaren in de muziek met nieuw verworden vrijheden en via gebeurtenissen , transformaties, nieuwe krachten, gele hesjes concludeerde hij: veel mensen hebben het goed maar zijn toch ontevreden. Zo kwam hij tot het zingen van Bob Dylan’s : Times are changing. Jan begeleidde zich op de gitaar, waarop hij nog weinig ervaring had zoals hij zelf aangaf maar hij had hier extra voor gerepeteerd. Na dit mooie lied beschreef Jan de mooie dingen die worden bezongen en zo belandde hij bij het lied: Somewhere over the rainbow. Een heel geslaagd optreden!

Ook Jan Verdonk (dit is al de derde Jan!) nam alvorens te gaan zingen het woord. Hij zou wat Zeeuws spreken, Limburgs en wellicht nog Astens. Hij leidde ons terug naar onze kindertijd, naar onze puberteit, naar de mantelzorg, wie heeft er een prentje bij zich? Heel herkenbaar voor ons allemaal. Het lied: Vader ik zal oe dragen dat Jan zo ingetogen en zo gevoelig zong maakte diepe indruk. Jan sloot af met Silent night, eveneens prachtig.

Jet had een boodschappenlijstje voor ons waarmee we misschien de komende tijd vooruit kunnen. Er stond onder meer op: een krat dankbaarheid, twinkelende ogen, lachen, mag aan een stuk en veel porties geluk! Mooi om hier juist deze dagen bij stil te staan.

De optredens volgden elkaar met tussenpozen op. Max en Jan Bukkems zongen over Kerstmis bij ons oma thuis, heel mooi. Jan Bukkems en Anne-Marie brachten Little Drummer Boy ten gehore. Verder zongen Max en Jan Bukkems ( die, gelukkig, niet te stuiten waren) Dreams van the Everly Brothers en Falling in Love.

Daarna riep Jan Bukkems Anne-Marie naar voren, tot verrassing ?? van laatstgenoemde. Samen zongen zij Somewhere between. waarop een enkeling tussen de schuifdeuren zelfs een dansje waagde te maken.

Het laatste optreden was van jawel, Jan Bukkems, nu met Trudy. Samen vertolkten zij: My best friend. Een zeer geslaagd slotoptreden!

Anne-Mie bedankte Jacqueline en Els voor hun gastvrijheid en alle mensen die voor ons opgetreden hebben. Alle ingrediënten bij elkaar zorgden voor, alweer, een hele fijne avond voor ons allemaal.


Herfstconcert Geldrops Mannenkoor

Op zaterdagavond 10 november was Amuze te gast bij het Geldrops Mannenkoor in ’t Kruispunt in Geldrop.

Het viel ons al meteen op dat een en ander goed georganiseerd was. Aan ons werd een eigen zaaltje toegewezen waar we ons konden voorbereiden op ons optreden.

Er heerste al direct een fijne sfeer in de volle zaal. Na het welkomstwoordje van onze gastheer beet het Geldrops Mannenkoor het spits af met mooie Italiaanse nummers van Salieri, Verdi en Cottrau.Het koor staat onder bezielende leiding van dirigent Antoine Kop met begeleiding van Juliette Vermaes op piano. Het publiek genoot.

Vervolgens nam Gemengde Zangvereniging Melodia plaats op het podium met dirigente Irene Meeuwis die met haar sierlijke directie het koor tot grote hoogte bracht. Het koor werd begeleid door Rob van Heck op piano. Melodia bracht nummers ten gehore van Rossini, Gershwin,Nicolai en Dostal. Ook dit optreden werd zeer gewaardeerd door het publiek, dat met een goed gevoel de zaal verliet voor een versnapering in de pauze.

Na de gezellige pauze trad Amuze aan. We hebben een afwijkend repertoire maar dat gaf ook weer een leuke afwisseling in het programma. Fijn dat we met ons grote koor genoeg ruimte hadden om zo te staan dat we Trudy goed konden zien. We hadden ons allemaal voorgenomen om extra alert te zijn bij lastige passages. De alten waren blij dat L’oiseau et l’enfant zo goed gezongen werd. Het mantra om alles hoog te houden wierp zijn vruchten af. We hebben heerlijk gezongen en onze liederen werden enthousiast ontvangen. Dank je wel Trudy, dank je wel Oksana en dank je wel Lia voor je mooie solo in Eres tu.

Gastkoor Geldrops Mannenkoor sloot het concert af met nummers van Bellini, Puccini en als klapstuk Funiculi Funicola van Denza/ Turco. Wat een heerlijke sfeer hing er in de zaal, wat was dit een prachtig concert! De organisatie kan tevreden terugkijken op deze avond en zo ook het publiek en de deelnemende koren. Het is zo fijn om samen te zijn met mensen die van muziek houden. Zo fijn om de nummers ten gehore te brengen waar je zo lang aan gewerkt hebt. Zo fijn om dan waardering te krijgen en een groot applaus!!

Na het concert bleven veel mensen nagenieten onder het genot van een drankje. Het was een zeer geslaagde avond!

Foto’s van deze heerlijke concertavond staan in de Fotogalerij.

Twee filmopnames van liederen door Amuze staan in de Filmgalerij


Ceciliafeest op 1 november 2018

Het eerste Ceciliafeest in zaal Zeegers. De leden werden onthaald in een sfeervol in herfstsfeer ingerichte zaal. Na koffie/thee met lekkere vlaai werden de jubilarissen gehuldigd, dit jaar 2 in getal.

Als eerste werd Tinie van Duppen, alt, gehuldigd omdat zij 12 ½ jaar lid is van Amuze. Marie-Jose sprak ook Tinie toe. Amuze kan op Tinie, een zeer betrokken en enthousiast lid, altijd rekenen. Tinie ontving een boeket bloemen en kreeg de zilveren muzieksleutel opgespeld als waardering.

Daarna werd Jan Verdonk, 40 jaar lid, toegesproken door Marie-José. Zij bleek goed geïnformeerd te zijn en het bleek dat er na die 40 jaren heel wat saillante details van Jan te vertellen te zijn. Dat gebeurde met verve en de stemming zat er zo al vroeg op de avond in. Jan staat altijd klaar voor Amuze en is een aantal jaren voorzitter geweest. Met zijn gitaar zorgt hij geregeld voor gezellige momenten. Jan werd in de bloemetjes gezet en kreeg een mooi beeldje aangeboden. Omgekeerd bood Jan het bestuur een door de muziekwerkgroep uit te zoeken muziekstuk aan!

Amuze hoopt nog lang te mogen genieten van deze sympathieke leden!

De avond werd vervolgd met een veiling, waarvan de opbrengst bedoeld is voor het spekken van de kas. Nou, dat is gelukt! Veilingmeester Jan Vinkenvleugel met zijn lieftallige assistente Annemie slaagde er met zijn humor en gevatte opmerkingen in om de sfeer te verhogen en de opbrengsten te optimaliseren. Alle leden hadden thuis eens goed rondgekeken wat ze konden missen om in te leveren voor deze veiling. De meest uiteenlopende artikelen lagen uitgestald op tafel. Er werd goed geboden, de opbrengsten kwamen tenslotte ten goede aan Amuze!

Dit was weer zo’n avond met een gouden randje. De werkgroep bestaande uit Tonnie en Marianne mag trots zijn op deze uiterst geslaagde activiteit!

Voor foto’s zie de fotogalerij.


Uitwisseling met Astens Mannenkoor

Op donderdagavond 4 oktober 2018 was het Astens MannenKoor te gast bij Gemengd Koor Amuze. Het doel daarvan is om de vriendschapsband te onderhouden en te versterken. We doen dat jaarlijks. Er worden door de koren enkele liederen gezongen, vaak nieuw repertoire. Fijn om in informele sfeer iets nieuws te brengen voor we het in een concert aan nog meer mensen laten horen.

Daarnaast hebben we sinds vorig jaar ook veel gelegenheid tijdens deze uitwisselingsavond voor optredens van duo’s, trio’s en kleine groepen koorleden. En wat een talent kwam er weer op de bühne. De apparatuur stond klaar en werd vakkundig bediend door een van de leden.

Na het welkomstwoord van voorzitter Marie-José traden achtereenvolgens in de volle Zaal Zegers op:

Amuze met L’oiseau et l’enfant en Mull of Kintyre, Rinie en twee AMK-mannen, Helga en Ad, AMK met Ohio, de 3 J’s, ofwel Jan, Jan en Jan uit Asten, Herma en Harrie met een heerlijke meezinger, Jan en Max, Annemarie en Jan, Toffel Vier, Han Verspaaij.

Dankwoorden van beide voorzitters werden uitgesproken en vervolgens was er een heel gezellige nazit, met ook nog spontane zang door dames van Amuze en Toffel Vier.

Voor de foto’s: zie fotogalerij.

Afsluiting zomervakantie 2018 – Start seizoen 2018-2019

Gemengd koor Amuze sloot donderdag 23 augustus de zomervakantie af met een barbecue in zaal Zegers. De meeste leden waren ruimschoots voor 7 uur ’s avonds aanwezig. Herman en Jaqueline hadden alles klaar staan en het feest kon beginnen. De kipsaté, de hamburgers, de 3 soorten salades en frites vonden gretig aftrek. Het werd dan ook een zeer geslaagde barbecue; het geheel was zeer goed verzorgd. Verder was de zaal heel gezellig ingericht. De leden hadden elkaar veel te vertellen en iedereen was blij om elkaar weer terug te zien. Kortom het was een zeer geslaagde avond.

Op donderdagavond 30 augustus zijn we om 20:00 uur weer van start gegaan met de repetities om ons voor te bereiden op de optredens die in het najaar staan gepland. Wij mochten daarbij een aantal nieuwe leden verwelkomen! Fijne start!


Financiële opstekers!

Vrijdagavond 25 mei was de Roadshow van de Rabobank Clubkascampagne op de Markt in Asten. Hier werden aan de vertegenwoordigers van de verenigingen de cheques overhandigd. Irene mocht een cheque met een bedrag van 717,57 euro in ontvangst nemen. Een paar weken geleden waren Tinie van Duppen en Tineke Kramer bij de finale van de PLUSactie in zaal Van Hoek, waar Amuze een bedrag van 205,00 euro ophaalde.

Gemengd Koor Amuze is heel erg blij met de PLUSActie en de Rabobank Clubkascampagne en met deze geweldige financiële opstekers! DANK aan allen die hieraan hebben bijgedragen!